Wanneer kan ik bezwaar maken?

U kunt altijd bezwaar maken binnen zes weken na dagtekening van de belastingaanslag. Verder zijn er geen vereisten. Wanneer u denkt dat uw waarde te hoog is vastgesteld, maakt u bezwaar.

Waarom zou ik niet zelf bezwaar maken?

Hoewel u zelf bezwaar kunt maken, is de kans van slagen doorgaans groter als u het door WOZ Assistent laat uitvoeren. Wij hebben veel ervaring met bezwaar maken en kunnen die ervaring gebruiken om u zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Wij zijn gespecialiseerd in de WOZ en het juist waarderen van woningen.

Komt er een taxateur van de gemeente of WOZ Assistent naar de woning kijken?

Doordat u bij het maken van het bezwaar bewijs naar ons toe stuurt, is dit niet nodig. Alles is volledig digitaal.

Wat als de gemeente de waarde niet heeft verlaagd?

Indien de gemeente de waarde niet verlaagd, zullen wij u dit laten weten. U geeft dan aan of u verdere stappen wil ondernemen. Uiteraard zullen we u hierin adviseren en is deze procedure compleet kosteloos.

Kan mijn situatie verslechteren als ik bezwaar maak?

Nee, u kunt niet slechter worden van bezwaar. De overheid wil dat niet omdat burgers anders bang kunnen zijn voor het maken van bezwaar. U zult van bezwaar dus nooit erop achteruit gaan. Voor meer informatie, lees ons artikel.

Wanneer krijg ik het resultaat van mijn bezwaar te horen?

Wanneer wij het resultaat van uw bezwaarschrift binnenkrijgen, zullen wij dit gelijk naar u communiceren. Het is lastig te zeggen wanneer de gemeente uitspraak doet, het kan erg lang duren. De gemeente heeft tot 31 december de tijd uitspraak te doen.

 

Is mijn huis minder waard als de WOZ-waarde wordt verlaagd?

Als de WOZ-waarde van uw woning wordt verlaagd, verlaagt dat niet de economische waarde van uw woning.

Wat hebben jullie van mij nodig?

Allereerst hebben wij uw contactgegevens nodig. Wij communiceren digitaal. Op verzoek nemen onze juristen telefonisch contact met u op. Daarnaast vragen wij u om uw naam en adres en ondertekent u de machtiging. Ook vragen wij om welke reden onze juristen namens u bezwaar mogen maken en om bewijs.

Wat kost bezwaar maken en wat levert het op?

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde is volledig gratis. Indien de gemeente het bezwaar goedkeurt, wordt uw WOZ-waarde verlaagd en bespaart u belasting tot honderden euros per jaar.

Waarom is bezwaar maken gratis?

De overheid vergoedt ons bij een succesvol gemaakt bezwaar. Wanneer het maken van bezwaar voor u niet succesvol is, nemen wij de kosten geheel voor onze rekening. Voor u is het dus altijd gratis.

Kost dit bezwaar de gemeente niet enorm veel geld?

Door de te hoge WOZ-waardes betalen de Nederlandse huishoudens naar schatting honderden miljoenen te veel belasting. U heeft recht op een juiste WOZ-waarde. De kosten voor de gemeenschap voor het maken van bezwaar zijn ongeveer €1,- per huishouden terwijl u tot honderden euros per jaar kunt besparen.

Waarom vinden jullie dat iedereen bezwaar zou moeten maken?

Het is uw goed recht bezwaar te maken. Doordat uw huis mogelijk te hoog is gewaardeerd, betaalt u tot honderden euro’s te veel belasting. Niemand wil te veel belasting betalen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem gratis en vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Stuur ons een Whatsapp bericht
Neem contact op