Waarom WOZ-waarde verhogen?

Het verlagen van de WOZ-waarde van uw huis is niet altijd gunstig. Wanneer u uw huis in de nabije toekomst wil verkopen, kunt u ervoor kiezen uw waarde te laten verhogen. Hoewel de WOZ-waarde niet de actuele waarde is, is het wel een uitgangspunt voor eventuele kopers. Hiernaast biedt het mogelijk voordelen bij uw hypotheek.

Wij verhogen uw WOZ-waarde.

Maak gratis en eenvoudig bezwaar binnen vijf minuten.

Maak gratis bezwaar
Neem contact op

Voordelen bij verkoop woning

Wanneer u van plan bent de woning in de nabije toekomst te verkopen, kan het interessant zijn om bezwaar te maken om uw WOZ-waarde te verhogen.

De WOZ-waarde is een veelgebruikte bron voor het bod op uw woning. Eventuele geïnteresseerden kijken ook naar de WOZ-waarde om hun bod te bepalen. Een hogere WOZ-waarde kan hierdoor een mogelijk hogere verkoopprijs opleveren.

Wanneer u woont in een gemeente waar een opkoopbescherming geldt voor woningen onder een bepaalde WOZ-waarde, kan het verstandig zijn bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Wanneer uw waarde dan boven de gestelde waarde komt, zijn er meer potentiële gegadigden voor uw woning.

Voordelen bij hypotheek

Wanneer u een hypotheek heeft zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bestaat uw hypotheekrente uit twee componenten: een basisrente en een risico-opslag. Die opslag wordt bij de meeste hypotheekverstrekkers bepaald door de verhouding tussen de marktwaarde van uw woning en de hoogte van uw hypotheek.

Is de marktwaarde van uw woning gestegen óf heeft u tussentijds extra afgelost op de hypotheek? Dan is het risico voor de bank minder groot en heeft u bij de meeste hypotheekverstrekkers recht op een lagere hypotheekrente. Dit levert u jaarlijks een flinke besparing op. De meeste hypotheekverstrekkers accepteren een onderbouwing van de waarde van uw huis via de meest recente WOZ-waarde en een gevalideerd taxatierapport. Wij kunnen voor u bezwaar aantekenen voor een hogere waarde. U dient zelf een taxatieverslag te laten maken bij een gevalideerde taxateur die een taxatieverslag kan maken die goedgekeurd wordt door de NWWI.

Wanneer bezwaar maken?

Het is belangrijk rekening te houden  dat de gemeente lang de tijd heeft te besluiten of ze uw WOZ-waarde verhogen. Hoewel het verschilt per gemeente, leert de ervaring dat dit vaak in het derde kwartaal komt. Wanneer u plannen heeft om te verkopen, is het handig hier rekening mee te houden.