Op onze website en in onze advertenties zeggen wij altijd dat u nooit slechter kunt worden van bezwaar tegen de WOZ-waarde. Hoe zit dat nu eigenlijk? In dit artikel legt een van onze juristen dat haarfijn aan u uit.

Het bezwaar

Wanneer u bezwaar maakt tegen uw WOZ-waarde, bent u het feitelijk niet eens met een beslissing van de gemeente. De gemeente heeft namelijk aan de hand van modellen de waarde van uw woning geschat. Bent u benieuwd hoe dat gebeurt? Klik dan hier. De overheid wil het voor u zo gemakkelijk mogelijk maken om het oneens te zijn met een beslissing van de overheid. Dit betekent dat de drempel zo laag mogelijk moet zijn om een beslissing van de overheid aan de vechten. Wanneer de drempel om bezwaar te maken laag is, zal u gemakkelijker uw recht moeten kunnen halen.

Lage drempel

De lage drempel bestaat uit verschillende factoren als u bezwaar maakt. Een groot onderdeel daarvan is het feit dat u niet slechter kan worden van een bezwaar. Dit staat vast gelegd in de wet en wordt ook wel het “reformatio in peius” (van het Latijnse reformatio: verandering of verbetering, en peius: slechter) genoemd. Dit beginsel volgt uit artikel 7:11 van de Algemene wet bestuursrecht. Wanneer u dus bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde van uw woning, kan het dus niet voorkomen dat u door het bezwaar meer gaat betalen aan onroerende zaak belasting indien u bezwaar maakt tegen een te hoge waarde.

Benieuwd wat u kan besparen aan belastingen door de verlaging van uw WOZ-waarde? Gebruik onze speciaal ontwikkelde rekentool.

Conclusie

U kunt door het bezwaarschrift zelf dus nooit meer gaan betalen aan belastingen. Dit betekent dat het maken van bezwaar een lage drempel heeft en u niet tegengehouden moet worden voor het maken van bezwaar als u het niet eens bent met de waardering van uw woning. De gemeente zal u op basis van het bezwaar de waarde van de woning gelijk houden of verlagen. Voor u als eigenaar van de onroerende zaak hangen er dus geen nadelen aan het maken van bezwaar

Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Nog meer weten? Lees verder.

Wij verlagen uw WOZ-waarde.

Maak gratis en eenvoudig bezwaar binnen vijf minuten.

Maak gratis bezwaar
Neem contact op