Het maken van een bezwaar tegen de WOZ-waarde door een jurist is van groot belang voor eigenaars, aangezien deze waardering wordt gebruikt als basis voor de berekening van de Onroerendezaakbelasting (OZB) en een groot aantal andere belastingen. Klik hier om meer te lezen. Een verkeerde of onredelijk hoge waardering kan leiden tot een onnodig hoge OZB-last, waardoor eigenaars in financieel ongemak terecht komen.

Belang professionele jurist

Om een succesvol bezwaar te maken is het belangrijk om de juiste argumenten te gebruiken en te beschikken over bewijsstukken die deze argumenten ondersteunen. Dit kan een complex proces zijn en vereist vaak professionele juridische hulp.

Een professionele jurist die bezwaar voor u kan indienen, zoals de juristen van WOZ Assistent, zijn opgeleid en ervaren in het beoordelen van WOZ-waardes en het opstellen van bezwaarschriften. Zij beschikken over de kennis van de relevante wet- en regelgeving en de jurisprudentie op dit gebied. Hierdoor kunnen zij de eigenaar van een eigendom helpen bij het identificeren van mogelijke problemen met de vastgestelde WOZ-waarde en hen adviseren over de beste strategie om een bezwaar in te dienen.

Door bezwaar te maken via WOZ Assistent en haar juristen, wordt u geheel ontzorgd. Onze juristen zullen vereiste bewijsstukkenzoals taxatieverslagen en andere relevante documenten verzamelen. Wel dient u informatie over uw huis aan te dragen. Onze juristen zullen met die informatie de argumenten te formuleren en om deze te onderbouwen met bewijsstukken. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kans op succes.

Ontzorging bij bezwaar

Een ander belangrijk aspect van professionele juridische hulp is het ontzorgen van eigenaars gedurende het gehele proces. Meer weten over het proces? Klik hier. Dit betekent dat de jurist u zal ontzorgen bij het indienen van een bezwaarschrift, een hoorzitting voert met de gemeente, de zaak zal volgen tijdens de behandeling door de gemeente en eventueel verdere stappen zal ondernemen als het bezwaarschrift wordt afgewezen.

In samenvatting, WOZ waardes zijn een belangrijke factor in het bepalen van veel belastingen. Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde kan leiden tot besparingen in belastingen en invloed hebben op verkoopwaarde. Benieuwd wat u mogelijk kunt besparen? Bereken het met onze rekentool.  Het is daarom van groot belang om professioneel juridische hulp in te schakelen bij het indienen van een bezwaar tegen een WOZ-waarde. Maak nu bezwaar door hier te klikken.

Vragen of opmerking na het lezen van dit artikel of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Nog meer weten? Lees verder.

Wij verlagen uw WOZ-waarde.

Maak gratis en eenvoudig bezwaar binnen vijf minuten.

Maak gratis bezwaar
Neem contact op