Met name ouderen hebben last van een te hoge inschatting bij het vaststellen van de WOZ-waarde schrijft nieuwswebsite Binnenlands Bestuur. Volgens de consumentenvereniging Vastelastenbond worden recent opgeknapte woningen in een wijk gebruikt als voorbeeldwoningen bij de bepaling van de WOZ-waarde van verouderde woningen. Verouderde of slecht onderhouden huizen, die voornamelijk worden bewoond door senioren, zouden dan te hoog worden ingeschat. De Waarderingskamer zegt ermee bekend te zijn. WOZ Assistent merkt dit fenomeen ook in haar praktijk en voert dit vaak aan als argument voor haar klanten.

Realistische schatting

Oudere mensen doen ‘vaak niet veel meer aan hun woning’, vertelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond in een bericht. ‘Daarnaast hebben ze vaak de financiële middelen niet om de woning grondig te verbouwen of op te knappen.’ Een realistische schatting wordt dan moeilijker. De interesse in verduurzaming is bij deze groep ook minder – de Vastelastenbond verwijst hierbij naar de studie ‘Grijze Haren, Groene Huizen’ van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Senioren kunnen bezwaar maken. ‘Deze aanvragers maken de meeste kans om hun WOZ-beschikking succesvol aan te vechten’, zegt Wolfert. Hij voegt toe dat de succeskans sterk afhangt van de gemeente. ‘Sommige gemeenten zitten goed met hun schattingen terwijl andere gemeenten er juist naast zitten.’ Via WOZ Assistent kunt u gratis bezwaar maken binnen enkele minuten door hier te klikken. Nadat u het formulier heeft ingevuld, gaan onze juristen voor u aan de slag en nemen we het gehele proces uit handen. Indien u eerst contact wenst te hebben met een van onze juristen, kunt u een contactverzoek indienen door hier te klikken. Een van onze juristen zal u dan zo snel mogelijk te woord staan.

Vragen of opmerking na het lezen van dit artikel of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Nog meer weten? Lees verder.

Wij verlagen uw WOZ-waarde.

Maak gratis en eenvoudig bezwaar binnen vijf minuten.

Maak gratis bezwaar
Neem contact op